duminică, 11 mai 2014

Pot gandurile noastre sa influenteze pe cineva de la distanta?



           Gandurile si starile noastre mentale pot avea un efect deosebit asupra celor din jurul nostru. Indiferent ca trimitem un gand cu sau fara intentie, mintea noastra poate interactiona si influenta imprejurimile si nu numai. Fiecare dintre noi la un moment dat am avut placerea de a ne bucura de prezenta unei persoane dragi si am avut senzatia ca primim o energie din partea ei.
           Conform DEX, gandul este un proces de gandire, o idee, cuget, imaginatie, inspiratie, intentie, plan. Fiecare om emite asa-numitele vibratii-gand care ne modeleaza caracterul, ne controleaza viata, ne formeaza destinul insa, ii influenteaza si pe cei din jurul nostru.


           Dr. Rollin McCarty, director de cercetare la "Institutul de matematica a inimii"(Institute of HeartMath) din Boulder Creek,California, a descoperit ca inima este cel mai mare "creier" al corpului. Aceasta prezinta neurotransmitatori care semnalizeaza si influenteaza anumite aspecte ale gandurilor superioare in creier. McCarty a descoperit ca atingerea si concentrarea mentala asupra inimii duce la sincronizarea undelor cerebrale intre oameni !! Atunci cand doua persoane isi concentrau ganduri de iubire asupra inimii, ritmul cardiac cel mai "coerent" dintre cele doua a inceput sa antreneze creierul celeilalte persoane.
Pentru ca intentia sau gandul transmis sa aiba un efect cat mai puternic, emitatorul (persoana care emite gandul) trebuie sa fie cat mai ordonat mental si emotional. De asemenea, credinta, motivatia si compasiunea joaca si ele un rol deosebit de important.


           Gandurile pot fi transmise chiar si in timpul noptii atunci cand cel care receptioneaza doarme. Ele ajung in subconstient care "lucreaza" atat in stare de veghe cat si in timpul somnului. In anii 1970, Michael Persinger a efectuat un experiment la care au participat mai multi voluntari grupati in perechi. In timp ce unul dintre cei doi parteneri dormea, celuilalt aflat intr-o incapere i se cerea sa se concentreze asupra unei imagini si sa incerce sa o transmita celui care viseaza in asa fel incat ea sa faca parte din visul sau. Cand se trezeau, partenerii erau rugati sa descrie visele in detaliu pentru a se putea verifica daca acestea contineau "imaginile" transmise. Rezultatele experimentului au fost destul de bune.


Gandurile negative pot influenta chiar si plantele

           Biologul canadian, Bernard Grad, a plantat in 4 grupuri de cate 18 ghivece cate 20 de seminte de orz. Fiecare ghiveci a fost udat cu solutie salina 1%. Se stie ca solutia salina poate bloca si incetini cresterea plantelor. Ghivecele urmau sa fie udate cu apa sarata dupa ce aceasta urma sa fie tinuta in maini de unul din 3 participanti la experiment cate 30 minute.
           Prima fiola cu apa sarata a fost tinuta in maini de catre o persoana ce avea o pasiune pentru cresterea plantelor. Doua dintre fiole au fost tinute in maini de catre doi pacienti cu depresie (unul diagnosticat cu depresie psihotica iar celalalt cu depresie nevrotica). A patra fiola pentru grupul 4 nu a fost expusa la nici o persoana. Pacientul diagnosticat cu depresie psihotica era atat de deprimat incat nici macar nu a intrebat ce se afla in fiola si a protestat tot timpul cat a tinut-o in maini. Cand cel cu depresie nevrotica a fost anuntat ca fiola face parte dintr-un experiment...s-a inviorat vizibil, iar cand Grad s-a intors dupa o jumatate de ora sa ia fiola, a descoperit ca pacientul o tinuse si o leganase ca si cum ar fi fost un bebelus. Simplul gand ca era implicat intr-un experiment ia redat bucuria de a trai.


           Dupa cateva saptamani, rezultatele au fost surprinzatoare: plantele udate cu apa care fusese tinuta in maini de pacientul cu depresie psihotica crescusera cel mai incet. Acestea au fost urmate de catre cele udate cu a patra fiola neexpusa la nici o persoana. Cel mai repede au crescut plantele udate de catre persoana ce avea o pasiune pentru plante, urmate de catre cele udate de pacientul cu depresie nevrotica. Plantele acestui pacient au crescut mai repede datorita entuziasmului si bucuriei ca a fost implicat intr-un experiment.

Apa si gandurile

           Organismul uman este alcatuit in proportie de aproape 70% apa, iar creierul chiar 80%. S-a demonstrat stiintific in experimente, atat de catre Albert Ignatenko (doctor în filosofie si în medicina psihoinformațională) cat si de catre japonezul Masaru Emoto ca structura apei poate fi modificata si influentata de catre gandurile pozitive si negative. Numai un singur cuvant, pozitiv sau negativ poate provoca modificari profunde in structura interna a apei.


           Supusa gandurilor pozitive, sentimentelor de iubire si recunostinta, atunci cand este inghetata, apa capata o structura cristalina armonioasa si placuta. Expusa la ganduri negative, structura ei devine dezordonata si aleatoare.
           Cum creierul este alcatuit din aproximativ 80% apa, este usor de inteles ca si acesta poate fi influentat cu usurinta de catre gandurile emise.

Ce este mai puternic, un gand pozitiv sau unul negativ?

           Anumite experimente au dus la concluzia ca vointa de a face rau (gandurile negative) pare a fi mai puternica decat gandurile pozitive, intrucat este mai usor a deteriora un sistem sanatos decat a face dintr-unul sanatos si mai sanatos.
           Albert Ignatenko afirma ca oamenii nu pot fi influentati negativ de la distanta, ci doar pozitiv. Gandurile negative nu pot strabate nici macar peretii unei camere.

Ce ganduri putem transmite?

           Practic putem transmite orice. De la cele mai simple ganduri si intentii...pana la ganduri mai complicate. Experimentele stiintifice au aratat ca puterea intentiei poate face ca aproape orice fel de vointa concentrata sa aiba un efect.

Cum transmitem un gand?

Pentru a avea o eficienta cat mai mare trebuiesc respectate anumite reguli :

1. Alegeti momentul si locul potrivit
2. Linistiti-va mintea;
3. Concentrati-va;
4. Fuzionarea cu mintea celuilalt;
5. Vizualizati si faceti repetitie mentala;
6. Credeti ca experimentul va reusi.


Fara a intra prea mult in detaliu sa spunem cateva lucruri despre fiecare:

1. Studiile au aratat ca alegerea momentului si a locului potrivit mareste eficienta gandurilor transmise. Locul ales trebuie sa fie cat mai confortabil si atragator. Acesta trebuie sa fie un loc unde sa puteti sta in liniste si sa meditati. Dati la o parte toate obiectele stresante si neesentiale. Inainte de a incepe aerisiti camera;

2. Linistirea mintii este o etapa esentiala in transmiterea gandurilor. Fara a face acest lucru este practic imposibil de transmis vreo intentie. Exista mai multe metode de linistire si relaxare a mintii ( Vezi "Metode de relaxare"  ).
            Pentru a incepe, trebuie sa incetiniti undele cerebrale pana la starea alfa (8-13Hz), care este o stare de meditatie usoara.
            Inainte de a trece la efectuarea exercitiului asigurati-va ca nu veti fi deranjat pe durata efectuarii lui(stati departe de orice sunet sau zgomot care v-ar putea deranja sau tulbura,inchideti usa,telefonul,etc).Asezati-va comod intr-un pat stand culcat pe spate.Avand ochii inchisi vizualizati mental fiecare parte a corpului incepand de la talpile picioarelor,glezne,gambe,coapse,abdomen,torace,spate si ajungand pana la cap.Vizualizand fiecare componenta in parte a corpului transmiteti-i in gand comanda de a se relaxa!

Exemplu:
-vizualizeaza piciorul
-imagineaza-ti ca toti muschii piciorului sunt relaxati
-vizualizeaza-ti gleznele
-imagineaza-ti ca toti muschii gleznelor sunt relaxati,s.a.m.d. cu fiecare grupa de muschi in parte pana la cap     inclusiv.

Relaxarea muschilor trebuie insotita de relaxarea mintii :

           In starea de veghe mintea noastra este mai tot timpul ocupata si activa.De altfel o putem compara chiar cu o unitate centrala a unui PC in care sunt inmagazinate toate mesajele si amintirile noastre.In mintea noastra exista permanent un dialog interior si o agitatie mentala continua de genul: trebuie sa vorbesc cu X; am uitat sa cumpar paine; maine am de facut....; afara este frig...cu ce oare sa ma imbrac?...de ce Y mi-a vorbit asa?...etc,etc...
          Aceasta agitatie si dialog continuu reprezinta o mare problema in calea relaxarii mentale si nu face altceva decat sa impiedice linistea mintii.De aceea este necesar atunci cand dorim sa ne relaxam sa...nu ne gandim la nimic! Desigur ca acest lucru este destul de dificil dar...nu imposibil.

Exercitiu:

          Inchideti ochii si in timp ce va relaxati concentrati-va asupra respiratiei.Una dintre metodele de a va linisti mintea este numararea respiratiilor.In timp ce inspirati spuneti mental:"unuuu" (unu)...apoi in timp ce va mentineti mintea limpede, la expiratie "doiiii"(doi),s.a.m.d. Continuati numaratoarea pana la zece apoi reluati din nou de la unu timp de 10 min.
          In timpul relaxarii mintii gandurile vor incerca sa reapara.Ele pot aparea in mintea noastra sub forma unui cuvant,dialog,griji,suparari,etc.Tot ce trebuie sa faceti este sa le eliminati ferm si sa reluati numaratoarea inainte ca ele sa ia forma unor cuvinte.Gandurile pot fi eliminate si prin afirmatii mentale de genul: nu vreau sa ma gandesc la asta; imi relaxez mintea; mintea mea este relaxata, etc.
          Eliminand gandurile si relaxandu-ne mintea vom putea experimenta acea liniste profunda si extrem de placuta a mintii benefica atat pentru suflet cat si pentru trup.Relaxarea mintii ne poate elibera si de o buna parte din tensiunea fizica.


3. Concentrarea:

           Concentreaza-ti mintea la impresia,gandul,sentimentul,intentia pe care doresti sa o introduci in mintea persoanei respective. Imaginea mentala a ideii sau sentimentului transmis trebuie sa fie cat se poate de clara, pozitiva si distincta.

4. Fuzionarea cu mintea celuilalt:

           O modalitate puternica de a produce sincronizarea undelor cerebrale intre oameni este concentrarea pe inima sau pe sentimentele de compasiune pentru celalalt. Stabiliti dinainte conexiunea cu persoana respectiva si daca este cineva pe care nu-l cunoasteti, faceti rost de o poza. Concentrati-va asupra acelei persoane si intrati chiar si in pielea ei. Observati lumea prin ochii persoanei pe care o iubiti, careia doriti sa-i transmiteti gandul. Ganditi-va cum a-ti reactiona voi si anticipati raspunsul.
           Daca transmiteti un mesaj de vindecare incercati sa va puneti in situatia persoanei respective. Directionati apoi gandurile iubitoare si vindecatoare catre ea.
Fiti cat mai exacti in intentia pe care o transmiteti si chiar desenati cu ochii mintii o "imagine" a intentiei.


5. Vizualizarea si repetitia mentala:

           Faceti tot posibilul sa vizualizati cat mai intens si cu cat mai multe detalii gandul transmis. Daca transmiteti ganduri vindecatoare imaginati-va energia vindecatoare ca o lumina alba sau albastra ce umple si vindeca partea bolnava a corpului.
           Creati in minte o imagine a rezultatului dorit indiferent ca este vorba de vindecare sau altceva. Imaginati-va cum persoana respectiva se simte deja bine sau face deja ceea ce i s-a transmis. Vizualizarea poate fi transmisa atat in timpul relaxarii cat si pe parcursul zilei. Folositi de asemenea si repetitia mentala deoarece, unii gandim in imagini, altii in cuvinte.

6. Credeti ca experimentul va reusi:

            Credinta in puterea cuvantului este esentiala. Nu va ganditi cu nici un chip la faptul ca nu ve-ti reusi. Alungati-va din minte orice strop de indoiala, altfel nu veti reusi decat sa irositi timpul fara rezultate remarcabile. Credeti in puterea voastra de a reusi si in puterea Celui de Sus de a va ajuta. Transmiteti ganduri si intentii numai in zilele in care sunteti fericiti si va simtiti bine.

            Intotdeauna, daca transmitem un gand voit, mai intai trebuie sa ne cercetam inima si constiinta daca acesta este unul corect, de dragoste, iubire, compasiune sau vindecare. Doar asa vom avea o constiinta impacata si vom sti ca ceea ce am trimis nu a fost un gand egoist sau o "iubire" falsa.


Voi incheia cu cateva ganduri ale lui Stuart Wilde:
"...viata este o replica, o expresie exterioara a gandurilor si sentimentelor noastre. Atunci cand se intampla lucruri pe care nu le intelegeti, sau atunci cand se intampla lucruri care credeati ca ar fi trebuit sa se intample, sunteti derutati. Dar totul poate fi explicat prin gandurile si sentimentele voastre cele mai profunde si subtile, prin acele impulsuri si motivatii ce stau ascunse in subconstient, sub nivelul perceptiei normale de stare de veghe. Acolo, undeva, se afla mereu un raspuns".

           Iar eu, autorul postarii...va doresc sa fiti iubiti, sa aveti si sa transmiteti numai ganduri bune.



11 comentarii:

  1. ortodoxia dreapta credinta chatroll

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant!!! O sa incerc si eu,multumim pt aceste sfaturi miraculoase si binefacatoare !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant!!! O sa incerc si eu,multumim pt aceste sfaturi miraculoase si binefacatoare !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. E un nivel superior de meditatie. Foarte interesant ! Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  5. E un nivel superior de meditatie. Foarte interesant ! Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  6. daca in gandul tau apare imaginea unei persoane... inseamna ca perosana aia se gandeste la tine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu neaaparat....dar daca apare frecvent....este posibil sa se gandeasca !!

      Ștergere
    2. Nu neaaparat....dar daca apare frecvent....este posibil sa se gandeasca !!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...