joi, 4 iulie 2013

Unde locuieste Diavolul ?


              Foarte multi afirma ca Diavolul locuieste in Iad. Altii spun ca ar locui undeva pe Pamant sau ca acesta nu este o persoana reala ci doar latura rea a fiecaruia dintre noi.
              In Biblie la Iov 1:6-12 ne este relatata o conversatie care are loc intre Dumnezeu si Diavol : ''Dar intr-o zi ingerii lui Dumnezeu s-au infatisat inaintea Domnului si Satan a venit si el printre ei.Atunci Domnul a zis catre Satan: “De unde vii?” Iar Satan a raspuns Domnului si a zis: “Am dat tarcoale pe pamant si m-am plimbat in sus si in jos”.Si Domnul a zis catre Satan: “Te-ai uitat la robul Meu Iov, ca nu este nici unul ca el pe pamant fara prihana si drept si temator de Dumnezeu si care sa se fereasca de ce este rau?”Dar Satan a raspuns Domnului si a zis: “Oare degeaba se teme Iov de Dumnezeu?N-ai facut Tu gard in jurul lui si in jurul casei lui si in jurul a tot ce este al lui, in toate partile si ai binecuvantat lucrul mainilor lui si turmele lui au umplut pamantul?Dar ia intinde mana Ta si atinge-Te de tot ce este al lui, sa vedem daca nu Te va blestema in fata!”Atunci Domnul a zis catre Satan: “Iata, tot ce are el este in puterea ta; numai asupra lui sa nu intinzi mana ta”. Si Satan a pierit din fata lui Dumnezeu."
              Apare astfel o intrebare : Cum ar fi posibil ca Dumnezeu sa vorbeasca cu o latura rea a propriei fiinte ? Noi stim ca El este o persoana fara de pacat si dreapta. De aici putem trage concluzia ca Diavolul nu reprezinta raul din noi ci este o persoana reala.


              Iadul este locul chinurilor vesnice, locul unde vor merge in urma Judecatii cei rai, cei care au maniat pe Dumnezeu si demonii.
              Conform cu Luca 16:19-26 Iadul este un loc al chinului,iar Biblia lasa sa se inteleaga ca aici sunt niste..."chinuitori" (cf.Matei 18:21-35 "...l-a dat pe mana chinuitorilor"). In Luca 12:19-26 versiunea NTTF a Bibliei traduce : "Noaptea aceasta ei (demonii) cer sufletul tau de la tine".
              In Isaia 14:12-15 aflam ca Diavolul a fost un inger cazut care s-a razvratit impotriva lui Dumnezeu si incercand sa fie asemenea Lui...a fost aruncat in Locuinta mortilor : "Cum ai cazut tu din ceruri, stea stralucitoare, fecior al diminetii! Cum ai fost aruncat la pamant, tu, biruitor de neamuri!Tu care ziceai in cugetul tau: “Ridica-ma-voi in ceruri si mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi aseza jiltul meu! In muntele cel sfant voi pune salasul meu, in fundurile laturei celei de miazanoapte.Sui-ma-voi deasupra norilor si asemenea cu Cel Preainalt voi fi”.Si acum, tu te pogori in iad, in cele mai de jos ale adancului!".
              Diavolul este conducatorul demonilor (Matei 12:24) si al lumii (Ioan 12:31).


              In Apocalipsa 12:7-9 Diavolul este aruncat din Cer pe Pamant in urma razboiului purtat cu Arhanghelul Mihail si ingerii lui iar in Cap.20,versetul 10, aflam ca Diavolul va fi aruncat in "iezerul de foc si de pucioasa" unde va fi chinuit zi si noapte in vecii vecilor.


              Biblia ne vorbeste despre mai multe "locasuri"(dimensiuni): universul material, Locuinta lui Dumnezeu, Imparatia Cerurilor , Raiul, Locuinta mortilor, Adancul, Iezerul de foc, Cerurile cerurilor...pe care noi nu le putem vedea si percepe cu cele cinci simturi abisnuite. Intr-o asemenea dimensiune ar putea locui si...Diavolul. Domnul Iisus Hristos ne spune : "In casa Tatalui Meu multe locasuri sunt"(Ioan 14:2).
De asemenea fizicienii au gasit numeroase dovezi care sugereaza existenta mai multor dimensiuni.


             Diavolul nu afirma ca vreun loc din Ceruri sau de pe Pamant ar fi casa lui. Conform Bibliei pana la momentul aruncarii acesta se afla in Cer cu ingerii lui (Apocalipsa 12:7-9).
             Diavolul fiind o fiinta spirituala ca si ingerii, noi nu o putem vedea cu ochii nostrii fizici si nici simti cu vreunul din celelalte simturi obisnuite. Am putea spune ca...Diavolul locuieste intr-o dimensiune invizibila si imperceptibila simturilor noastre obisnuite.


             Indiferent in ce dimensiune ar locui (in vecinatatea Pamantului, in Cer, Locuinta Mortilor,etc) cea mai eficienta cale prin care putem scapa de ispitele lui este de a ne impotrivi cu inversunare actiunilor sale..."Impotriviti-va Diavolului, iar el va fugi de la voi" (Iacov 4:7)













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...