sâmbătă, 11 mai 2013

Aura umana si chakrele



            Cercetatorii au descoperit ca toate organismele sunt inconjurate de catre un camp energetic. Ca rezultat al reactiilor chimice interne, radiatiilor electromagnetice, functiilor psihice si fiziologice, organismele genereaza campuri de energie in jurul lor.
Planta "Phitologica electrica" ce creste in Nicaragua prezinta proprietati electrodinamice avand o influenta electromagnetica ce poate fi simtita de la aproximativ 3 metrii. Aceasta proprietate electrodinamica este greu perceptibila pe timpul noptii, insa odata cu aparitia luminii intensitatea creste atingand un nivel maxim in jurul orei 14. Atingerea acestei plante produce amorteala si furnicaturi fiind ocolita de catre animale si pasari !!!
Fiecare celula a unui organism produce energie. Energia ce anima orice fiinta provine din cea fabricata de celule.

Bioenergia umana


            Bioenergia (biocampul) uman este rezultatul extern al functiilor psihice si fiziologice ale organismului.Fiecare organism are propriul sau biocamp. Se pare ca de aceasta forma de energie sunt legate toate fenomenele parapsihologice. Biocampul unei persoane poate interactiona cu alte campuri biofizice sau fizice ale altor corpuri schimband energie si informatie.
           Campul de energie ce inconjoara corpul uman se mai numeste si aura. Clarvazatorii afirma ca pot percepe aceasta aura, avand o forma ovala. Ea poate atinge o inaltime de pana la 2,5 m si o latime de pana la 1 m.  Se spune ca bebelusii pot percepe foarte intens aura umana, insa datorita schimbarilor ce au loc in viata aceasta capacitate se pierde cu  trecerea timpului. Capacitatea de a vedea aura se poate obtine si prin exercitiu.
          Aura este formata din mai multe culori ce pot da informatii atat despre sanatatea fizica si psihica cat si despre sentimentele persoanei in acel moment. Ea apare ca un invelis de lumina ce inconjoara corpul fizic si care se roteste in jurul acestuia in spirale concentrice.


            Campul de energie ce inconjoara corpul (aura) este numit diferit in marile culturi. In icoanele ortodoxe si catolice Mantuitorul Iisus Hristos si Sfintii au capetele inconjurate de un nimb (aureola) de culoare aurie si este un semn al sfinteniei si slavei dumnezeiesti (cf. II Tim.4, 8; Apoc.2, 10). Numerosi Sfinti au fost vazuti iradiind lumina in jurul lor.


*Grecii il numesc - prenina
*Chinezii - corp QI
*Egiptenii - KA
*Evreii - nephes

Culorile aurei variaza de la o persoana la alta :
- persoanele spirituale prezinta in jurul capului o aura de culoare galben-sofran;
- persoanele cu inclinatii rele prezinta in jurul capului o aura de culoare brun-inchis;
- in dreptul ochilor aura are o culoare galbena sau albastra.


            Cunoasterea culorilor aurei poate ajuta la evaluarea starii de sanatate a unei persoane, moralitatea si caracterul persoanei precum si la stabilirea starii spirituale a ei.

Culorile aurei pot pune in evidenta atat obiceiuri din prezent cat si amintiri :

- rosu : stres, pasiune, furie, vitalitate;
- portocaliu : dorinta, ambitie , creativitate;
- galben : grad de evolutie spirituala ridicat, inteligenta;
- verde : perseverenta, echilibru, iubire de sine si respect;
- albastru : dragoste, pace;
- indigo :  grad de evolutie spirituala ridicat, clarviziune, grad ridicat de intelectualitate;
- violet : inclinare spre misticism, spiritualitate;
- alb : motivatie spirituala;
- auriu : libertate, incredere, iertare;
- gri : tristete, nefericire, boala;
- rosu pal : epuizare, depresie;
- negru : secrete, probleme fizice;
- maro: lipsa de energie, dezechilibru sau lipsa de discernamand daca apare in jurul capului;
- roz : iubire, puritete, modestie.

Se crede ca :

- fiecare aura este unica, avand propria sa frecventa ce se poate schimba prin exercitiu. Atunci cand frecventa aurei unei persoane este apropiata de frecventa alteia, intre cele doua persoane se creaza o legatura si...de multe ori spunem ca "ne intelegem mai bine cu anumite persoane". Persoanele a caror aura prezinta o frecventa cu mult diferita fata de a noastra, adesea ne provoaca o senzatie de disconfort,stres si agitatie;
- aura unei persoane interactioneaza cu celelalte aure din jur avand loc un transfer de energie. Fie cedam energie, fie o primim. De multe ori ni se intampla ca dupa ce stam de vorba cu cineva sa ne simtim epuizati psihic din cauza faptului ca acestia pur si simplu ne absorb energia sau din contra..... plini de energie;
- campurile energetice umane interactioneaza atat cu cele animale cat si vegetale sau minerale. Prezenta si plimbarile in natura ne ajuta sa ne echilibram psihic, sa ne relaxam, sa scapam de stres si practic...ne purifica aura. Atunci cand petrecem timp in natura, la umbra unui copac sau ne plimbam printr-o padure suntem parca cuprinsi de un sentiment unic, de liniste, pace sufleteasca si ne simtim ca si cum am fi purificati.
- aura interactioneaza cu toate lucrurile din jurul nostru. Sunt persoane care nu pot sta decat intr-un anumit loc, persoane ce nu pot dormi sau nu se pot simti confortabil decat in propriul lor pat. De foarte multe ori atunci cand suntem intr-un loc avem senzatia ca simtim ceea ce s-a petrecut acolo cu mult timp inainte.


            Unele persoane afirma ca aura are si rolul de a ne proteja importiva atacurilor energetice si a vampirismului energetic ce consta in alimentarea cu energie de la cei din jurul nostru mai mult sau mai putin constient.
            Nu de putine ori ni se intampla atunci cand stam de vorba cu cineva, cand stam in compania cuiva sau mergem in arealul unei persoane sa simtim o senzatie de oboseala, dureri de cap, lipsa de viata, disconfort sau neliniste, intr-un cuvant....sa nu fim in "apele noastre"!! Sunt persoane care mai mult sau mai putin constient se alimenteaza cu energie din jurul lor. Cea mai buna solutie este sa evitam persoanele si locurile care ne creaza o asemenea stare. Daca totusi acest lucru este aproape imposibil incercati sa va creati o aura cat mai puternica cultivand dragostea, iubirea, calmul si linistea precum si un grad de evolutie spirituala cat mai ridicat.

           Exista si persoane sceptice precum Robert Todd Carroll care ce sustine ca aura poate fi "vazuta" datorita anumitor tulburari vizuale sau la nivelul creierului, a influentei drogurilor (LSD),  sau epilepsiei. De asemenea chiar si oboseala ochilor poate produce o aura !!




Vizualizarea aurei

Exercitiul 1
- asezati-va relaxat intr-o camera intunecoasa avand in fata o lumanare;
- concentrati-va asupra flacarii pana cand simtiti ca privirea va oboseste;
- dupa un timp inchideti ochii si modelati mental imaginea flacarii;
- deschideti din nou ochii si fixati flacara lumanarii de data aceasta cat mai mult posibil;
- devenind foarte grei, dupa un anumit timp ochii se voi inchide treptat si vor putea fi observate numeroase dare de culoare in interiorul pleoapelor.

Exercitiul 2
- relaxati-va intr-o camera asigurandu-va ca nu ve-ti fi deranjat;
- micsorati lumina din camera si asezati-va in fata unei oglinzi;
- priviti insistent in oglinda deasupra liniei parului, in locul unde fruntea intalneste scalpul;
- atenuati privirea si priviti fix si insistent fara a clipi;
- dupa o anumita perioada ve-ti incepe sa observati aura (campul energetic) din jurul corpului;
- la inceput aceasta nu este clara avand nuante de alb,gri sau negru insa dupa efectuarea mai multor exercitii culorile vor putea fi observate din ce in ce mai bine.


Chakrele
 
            Chakra este un cuvant derivat din limba sanscrita care inseamna roata sau cerc. Potrivit sustinatorilor acestui concept filozofic chakrele sunt centrii de energie care se gasesc de-a lungul coloanei vertebrale si care absorb energie din Univers pe care o distribuie mai apoi in organismul uman. Omul comunica astfel prin intermediul chakrelor cu mediul inconjurator. Mai multe canale energetice numite "nadi" sau "petale" radiaza din fiecare chakra.





            Fiecare persoana prezinta 7 chakre care pot fi mai mult sau mai putin dezvoltate. La persoanele cu un grad de spiritualitate ridicat acestea stralucesc puternic iar cand ele sunt mai putin dezvoltate, spun sustinatorii conceptului, stralucesc cu o intensitate mai mica.

Fiecare chakra are un nume si este caracterizata de o anumita culoare:


- Muladhara (chakra radacina - rosu): guverneaza stabilitatea,senzualitatea,sexualitatea si este legata de instinctul uman;
- Swadhisthana ( chakra sacrala - portocaliu): guverneaza creativitatea, entuziasmul, bucuria si reproducerea
- Manipura (chakra plexului solar - galben): guverneaza puterea, cresterea si digestia;
- Anahata (chakra inimii - verde): este asociata iubirii si guverneaza dragostea, pasiunea, devotamentul si circulatia sangvina;
- Vishuddhi (chakra gatului - albastru): controleaza vorbirea si guverneaza gandirea si independenta;
- Ajna (chakra celui de-al treilea ochi - violet): vitalizeaza cerebelul si SNC, este izvorul intuitiei si concentreaza intelepciunea;
- Sahasrara (chakra coroanei - alb): vitalizeaza creierul si corespunde hipnozei si stratului cortical al creierului;


Desi sunt foarte multi sustinatori ai acestui concept filozofic stiinta nu a dovedit existenta chakrelor insa nici inexistenta lor. Multi dintre cercetatorii moderni afirma ca asa-zisa vindecare prin energie si existenta chakrelor nu se bazeaza decat pe efectul placebo si pe hipnoza.

            In anul 1939 Senyon si Valentina Kirlian pe cand repara un dispozitiv, au descoperit intamplator ca prin interactia dintre curentii electrici si placile fotografice se imprimau diverse urme ale organismelor precum si ale obiectelor. In imaginile care s-au obtinut organismele sau obiectele care apareau erau inconjurate de un halou luminos.



            Indiferent ca suntem sceptici sau credem in aceste manifestari si concepte un lucru este cert si anume acela ca Dumnezeu a inzestrat omul cu multe daruri iar pe cele mai numeroase dintre ele acesta fie le-a pierdut, fie nu le utilizeaza corespunzator.

In Biblie, Proverbele 20:27 spune : "Duhul omului (biocampul) este o lumina (o energie) a Domnului, care cerceteaza toate partile dinauntrul fiintei lui"(Trinitarian Bible Society).








3 comentarii:

  1. Intr-adevar bebelusii pot vedea uneori aura, ieri am trecut printr-o parcare si acolo era o femeie cu un bebelus in brate tare scump si bebelusul s-a uitat deasupra mea parca si a sarit foarte vesel sa ma prinda cu mainile si a zis ceva de genul "na na" . Mi s-a parut foarte scump copilasul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...