luni, 1 aprilie 2013

Foc din cer




              In seara zilei de 5 noiembrie 1975, sapte persoane, taietori de lemne tocmai terminaul lucrul si se pregateau de plecare catre casa. Dupa ora 18 toti sapte au urcat intr-o camioneta condusa de unul dintre colegii lor Mike Rogers cu destinatia Snowflake (Arizona, SUA).


             Dupa cateva minute de mers cu masina, trecand printr-o padure, atentia le-a fost atrasa de o lumina stralucitoare ce se putea observa printre copaci. Initial au crezut ca este vorba despre lumina soarelui sau poate un incendiu, o parte a padurii parand a fi in flacari. Cum soarele apusese de aproximativ o jumatate de ora majoritatea au mers pe varianta a doua. Apropiindu-se de zona cu pricina, spre stupoarea lor au putut observa un disc mare auriu plutind la 5-6 m deasupra solului. Acesta avea o inaltime de aproximativ 2,5 m si un diametru de 6 m. Marginile obiectului erau clar definite iar slaba sa stralucire conferea copacilor din zona nuante bizare de culori foarte diferite de cele naturale.Nu parea sa aiba nici un fel de usa sau imbinari iar in varful acestuia se afla un dom asemanator unui bec aprins. Obiectul nu scotea nici un fel de sunet.


            "Opreste camionul" a strigat unul dintre ei....."Dumnezeule...este o farfurie zburatoare" spuse altul.... In acel moment unul dintre cei prezenti, Travis Walton, in ciuda strigatelor colegilor sare din masina si alearga pana in dreptul haloului de lumina circulara ce se reflecta pe pamant sub nava.
             Rememorand intamplarea, Travis afirma : "Am privit in sus catre suprafata curbata a navei fiind uimit si foarte curios...un sunet abia perceptibil din nava incepuse sa se auda."
"Travis pleaca de acolo", striga Mike.
             Brusc un fascicul de lumina verde-albastruie ce iese din partea de jos a navei si il loveste pe Travis in piept, acesta cazand la pamant. "Am simtit ceva ca o electrocutare ce m-a paralizat....din clipa in care m-a lovit nu am mai vazut, auzi si simti nimic" afirma Travis. Colegii din camion au putut observa ca forta loviturii l-a ridicat de la sol, fiind aruncat aproximativ 3 m prin aer.
             Dwayne, unul dintre colegi striga inmarmurit..."sa plecam de aici".

 
             Fiind in stare de soc,speriati si convinsi ca Travis a murit pornesc masina insa dupa cateva minute de condus, cuprinsi de remuscari, se intorc pentru a-si gasi colegul. Spre stupoarea lor...nici urma de acesta. Atat el cat si nava disparusera. Dupa aproximativ o jumatate de ora de cautari, negasindu-l acestia alerteaza politia din Heber, Arizona. La inceput seriful Marlin Gillespie a fost sceptic banuind ca tovarasii au inventat povestea cu OZN-ul acestia omorandu-si colegul.
            A doua zi a urmat o cautare intensa cu caini si elicoptere, la care au participat mai multi voluntari.Nici urma de Travis!!
            Cinci zile mai tarziu, pe 10 noiembrie, inainte de miezul noptii cumnatul lui Travis, Grant Neff primeste un apel telefonic : "Sunt Travis, sunt intr-o cabina telefonica langa benzinaria Heber. Am nevoie de ajutor, vino si ia-ma". Desi la inceput a crezut ca este o farsa, Neff  impreuna cu Duane Walton (sora lui Travis) s-au dus la benzinarie. L-au gasit pe Travis prabusit intr-o cabina telefonica, imbracat cu aceleasi haine cu care era in momentul disparitiei si neras. Tot drumul Travis a fost agitat si inspaimantat vorbind despre creaturi cu ochii ciudati.
            Desi a lipsit cinci zile, spre uimirea lui el avea impresia ca a fost plecat doar cateva...ore!!

Examenul medical efectuat la cateva zile a aratat ca Travis se afla in general in stare buna, insa acesta a pus in evidenta doua caracteristici neobisnuite :
- un punct rosu ( cauzat de o posibila intepatura ) in zona pliului cotului drept ;
- lipsa de cetone din corp

Ce spune Travis Walton ?

            Travis afirma ca ultimul lucru pe care si-l mai aminteste dupa ce s-a apropiat de OZN este ca a fost lovit de un fascicul de lumina. Atunci cand s-a trezit si se afla pe un pat inclinat, primul sau gand a fost ca se afla intr-un spital. Aerul din camera era foarte umed si inabusitor, iar deasupra lui stralucea o lumina puternica.
            Deodata a realizat ca se afla inconjurat de trei creaturi imbracate intr-un fel de combinezoane portocalii. Le-a descris ca avand capete mari in comparatie cu restul corpului, ochii la fel de mari, nasul, urechile si gura mici. Ele semanau mai degraba cu fetusii decat cu oamenii obisnuiti.


            Temandu-se pentru viata sa, Travis se ridica brusc in picioare strigand catre cele trei creaturi sa-l lase in pace. Disperat apuca de pe un raft un cilindru transparent incercand sa se apare, insa acestea se retrag din camera.


             Iesind din acea posibil camera de examinare, Travis ajunge printr-un hol intr-o alta camera sferica ce avea in mijloc un scaun inalt. Desi i-a fost teama ca in acel scaun s-ar putea afla asezata o alta creatura, totusi s-a indreptat catre el. Deodata pe tavanul din camera au inceput sa apara lumini asemanatoare cu stelele. Bratul stang al scaunului avea o maneta, iar pe bratul drept se gasea un mic ecran iluminat verde-lime.
            Cand Travis a atins maneta, stelele au inceput a se roti incet in jurul sau. Ridicandu-se de pe scaun, stelele au disparut.


             La un moment dat, avand impresia ca a vazut un contur dreptunghiular pe un perete, s-a indreptat catre el.Aude un zgomot in spate. Intorcandu-se observa un om aproape normal la infatisare, musculos si bine proportionat, imbracat intr-un combinezon albastru. Avea ochii albastri, parul blond si purta pe cap un fel de casca transparenta din sticla.
             Disperat Travis alearga catre el punandu-i mai multe intrebari insa "omul" nu-i raspunde. Acesta l-a luat de brat si i-a facut semn sa mearga cu el. Trecand printr-un hol, apoi o usa si o rampa abrupta in jos, ajung intr-o camera mare similara unui hangar de aeronave. Acolo a putut zari mai multe nave printre care si una asemanatoare celei din padure.



            "Omul" il conduce apoi catre o alta camera alba, de aproximativ 5 metrii patrati in care se aflau doi barbati si o femeie ce semanau la infatisare cu primul, insa acestia nu purtau nici un fel de casti de protectie pe cap.
            "Ce naiba se intampla? Imi spune cineva unde sunt? Ce este acest loc?" intreba Travis....insa nici acestia nu-i raspund. Se multumesc doar sa-l ia de brat si sa-l aseze pe o masa.


            Atunci femeia lua in mana un dispozitiv asemanator cu o masca de oxigen si il pune pe fata lui Travis. Din acest moment isi pierde cunostinta trezindu-se mai apoi in fata benzinariei  din Heber, Arizona.

            In 1993 , Robert Lieberman realizeaza un film, "Fire in the sky" ,bazandu-se pe istorisirile lui Travis Walton, insa chiar daca acesta este un film reusit, el amplifica cu mult trairile lui Travis fiind pe alocuri putin exagerat.



Ce spun scepticii si raspunsul lui Travis Walton

1). - A fost o inselatorie pentru faima si bani ;
Raspuns : nimeni nu avea sa prevada succesul intamplarii sau al filmului.

2). - Travis impreuna cu familia sa erau fani OZN iar cu cateva saptamani inainte impreuna cu Mike au vazut la TV un caz despre rapiri OZN;
Raspuns : atat Travis cat si Mike neaga acest lucru.

3). - Testele cu poligraful efectuate imediat dupa incident au fost neconcludente, examinatorul John McCarthy afirmand ca a fost o inscenare.
Raspuns : Travis spune ca metoda folosita de McCarthy nu a fost de incredere, el pornind de la inceput cu convingerea ce cei sapte mint. In acea perioada Travis era intr-o stare foarte agitata si traumatizanta tinand cont prin ce trecuse, aparatul inregistrand starea emotiva.
In februarie 1976 Travis a efectuat un nou test cu examinatorul George Pfeifer, de unde a rezultat ca a spus adevarul. De asemenea in 1993 Travis si Mike au fost supusi din nou unui test cu un poligraf, si mai sigur de data aceasta, de catre examinatorul Cy Gilson, rezultatul fiind acelasi.



            Cazul Travis Walton este poate unul dintre cele mai celebre cazuri de rapiri intalnite, asta si prin prisma faptului ca spre deosebire de altele aici avem si martori. Indiferent ca acele creaturi sunt extraterestrii de pe alte planete, dimensiuni sau...demoni se pare ca ceea ce a trait Travis Walton a fost cat se poate de real. Majoritatea specialistilor OZN care au investigat cazul Travis Walton l-au considerat autentic.

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...