sâmbătă, 26 mai 2012

Realitatea multipla

   

       In anul 1990 pe aeroportul international din Tokyo apare un barbat imbracat elegant cu vestimantatie ceva mai diferita fata de a noastra.Acesta prezinta vamesilor un pasaport care insa nu apartie al vreunei tari de pe Pamant!! Omul este retinut si supus interogatoriului.Acesta spune ca totul trebuie sa fie o gluma proasta...doar fusese şi acum câteva zile în Tokyo pentru afaceri iar acum se reîntorsese la cererea clientului.Dupa verificarile japonezilor acestia trag concluzia ca pasaportul trebuie sa fie real acesta avand vizele statului japonez insa....avand la numele statului de provenienta al omului...Europa !!!
Acesta spune că Europa este un stat cu o vechime de aproximativ o mie de ani şi ca de peste jumătate de veac acolo de unde vine el se vorbeşte o singură limbă.El chiar le vorbeşte autorităţilor japoneze aproximativ 15-20 min. in acea limba!!. După cateva ore de interogatoriu,omul e dus într-o cameră de hotel unde este pus sub pază, insa a doua zi este de negăsit.Se pare ca cea mai vehiculata ipoteza este cea a unui calator dintr-un univers paralel !!
         Chiar daca aceasta povestire este de necrezut...cel putin in calculele matematice exista suficiente dovezi in sprijinul existentei universurilor paralele iar fizicienii spun ca este vorba doar de o chestiune de timp pana ce vom avea primele confirmari reale.Toate universurile posibile exista simultan, indiferent de ceea ce se petrece la un moment dat intr-unul sau altul dintre ele.


         Unii sunt de parere ca atunci cand visam sau avem un vis lucid de fapt calatorim in...Universuri Paralele!!
         Visul lucid este un termen ce desemnează un vis în care persoana care visează este constientă că viseză si că visul este în curs de desfăsurare. Nu de multe ori visele la un moment dat ni se par foarte reale.Visele par a avea loc deja atunci cand ajungem acolo...iar noi suntem practic plasati intr-o alta "realitate".De asemenea putem vedea persoane pentru prima data in viata.
Se pare ca in aceste Universuri legile fizicii sunt total diferite,lucru dovedit si prin dezorientarea noastra atunci cand ne trezim din vis si ne intrebam lucruri de genul:"Unde ma aflu?"


         De asemenea si in Apocalipsa,Sf.Ioan a avut o viziune (vis lucid)...."Am fost în duh în zi de duminică şi am auzit, în urma mea, glas mare de trâmbiţă,care zicea: Ceea ce vezi scrie în carte"...(Apocalipsa 1,10-11).
Biblia ne prezinta mai multe universuri paralele,cu legi diferite,izolate si separate unele de altele:

-Universul material
-Locuinta lui Dumnezeu
-Imparatia Cerurilor,Raiul
-Locuinta Mortilor
-Adancul
-Iadul sau Lacul de foc
-Cerurile Cerurilor (o infinitate de ceruri!)

         Chiar si Domnul Iisus Hristos spune: "În casa Tatălui Meu multe locaşuri (Universuri) sunt....Mă duc să vă gătesc loc."(Ev.dupa Ioan 14,2).....locasuri (universuri) ce nu le putem vedea sau sau detecta cu cele 5 simturi obisnuite.


         Stephen Feeney de la Departamentul de Fizică şi Astronomie de la University College London,afirma ca universul nostru a fost "lovit" de alte universuri paralele în trecut.El spune.că patru modele circulare găsite în radiatiile cosmice de fond reprezintă "vânătăi cosmice" rezultate în urma ciocnirii universului nostru cu altele, de cel puţin patru ori.Universul nostru se va extinde la infinit,ceea ce va duce la apariţia din nimic a unor bule inflaţioniste.Unele se pot extinde şi pot dura la infinit, iar altele dispar.Aceste bule reprezintă fiecare câte un univers fiecare cu legile lui.Atunci când aceste bule se ciocnesc unele de altele,ele lasă urme în radiaţii.


           Si daca totusi.....realitatea este altfel decat o cunoastem noi?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...