joi, 5 aprilie 2012

Locuri misterioase in Romania


1.Padurea Hoia-Baciu (Jud Cluj)



           Hoia Baciu este o pădure situată la vest de municipiul Cluj-Napoca in apropiere de Muzeul Satului.Padurea Hoia Baciu este comparata cu Triunghiul Bermudelor.Ea se pare ca  a devenit cunoscuta la sfarsitul anilor 1960, desi localnicii de langa ea stiau din mosi stramosi ca acolo se intampla lucruri ciudate. Alexandru Sift, unul din cercetatorii padurii, a surprins in fotografiile sale siluete de oameni, iar Emil Barnea a reusit sa fotografieze un obiect rotund care se afla deasupra copacilor, obiect despre care se spune ca ar fi fost un OZN. Mai mult, ultimul OZN care a fost vazut deasupra padurii a fost filmat in anul 2002.




           Parapsihologul Adrian Patrut, care a studiat  fenomenele din Padurea Hoia Baciu, a constatat in padure “Punctul 3”, adica zona cea mai activa in ceea ce priveste paranormalul.
          Foarte multi din cei ce viziteaza locul se plang de:
- dureri de cap
- arsuri de piele
- greata
          De asemenea tot aici au fost identificate emisii radioactive si anomalii magnetice. Legendele vorbesc despre  disparitia misterioasa a turmei unui cioban si chiar disparitia unor oameni in zona.



2.Maşina care ‘alunecă’ la deal



        Maramureşenii din Budeşti şi Cavnic sunt martorii unor fenomene fizice neobişnuite. Pe drumul care leagă cele două localităţi exista o pantă care sfidează legile gravitaţiei: lucrurile urcă singure, în loc să coboare. Mai mulţi şoferi povestesc amuzaţi sau nedumeriţi, în funcţie de firea fiecăruia, cum maşinile lor scoase din viteza urca dealul, deşi cheia este scoasă din contact. Cei care ştiu ce se întâmplă acolo scot din viteza maşinile la baza dealului, şi până sus ating cam 20 de kilometri pe oră, în cazul în care maşinile nu sunt foarte grele. Iar fenomenele din Maramureş nu sunt singulare. Maşina urca singură şi pe Dealul Măgura Bacaului. Pentru unii șoferi, ceea ce pare a fi ‘la deal’ e, de fapt, ‘la vale’. Cei care n-au vrut să se lase prinși de vraja fenomenul aparent miraculos, au recurs la măsurători care le-au arătat că dealul este de fapt o iluzie optică, influenţată de unghiul de înclinaţie a întregii zone din care face parte şi panta cu pricina, aducând ca argument bula de aer a polobocului care de fapt coboară şi nu urcă.
        O posibilă explicaţie ştiinţifică pentru fenomenele neobişnuite a fost dată de universitarul Adrian Pătruţ, cercetătorul care a explorat fenomenele paranormale din pădurea Hoia-Baciu de lângă Cluj. Astfel de cazuri au fost întâlnite şi în alte zone de pe glob, iar la baza lor se află ceea ce specialiştii numesc ‘mascon’, un termen internațional care defineşte ‘concentrarea de masă’. Mai exact, e posibil ca în susul pantei, să existe focalizată, la adâncime mică, o concentrare fie de minereuri cu proprietăţi magnetice, care pot face şi o busolă să o ia razna, fie de metale grele, care acţionează gravitaţional asupra obiectelor de pe stradă, spune Pătruţ.

3.Raiul din Bucegi 



           In muntii Bucegi exista o zona de un kilometru patrat in care organismul nu oboseste, iar functiile fizico-chimice se revigoreaza brusc .Specialistii spun ca avem de-a face cu legendarul loc dintre cer si pamant. 
           In 1999, un institut de cercetari particular din Bucuresti, angajat de o firma straina pentru a studia subteranul unei zone din Bucegi, a gasit ceva care poate fi asimilat cu legendara "Gura de Rai". E vorba despre o panta cu o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, unde se manifesta o anomalie magnetica atipica, dupa cum o definesc specialistii, zona care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. Este, foarte probabil, cea mai ciudata descoperire facuta vreodata in Romania.La studiu au participat specialisti din mai multe domenii, in special fizicieni si geofizicieni. Cercetarile s-au facut cu aparatura de geodetectie. 



           Dupa mai multe zile de urcat si coborat pe acele coclauri pentru sondaje, geofizicianul Dumitru Stanica, unul dintre membrii echipei, a descoperit ceva senzational in preajma varfului Doamnei: ajuns intr-un anume loc, i-a disparut oboseala. "Ne-am speriat cand ne-a strigat alertat, nu stiam ce s-a intamplat. Evident ca am privit cu neincredere fenomenul, la inceput. In timp insa am constatat, pe propria noastra piele, ca el este real. Abia apoi am demarat investigatiile asupra acestui loc", spune Vasile Rudan, coordonatorul echipei. Primul stadiu al investigatiilor a constat in verificarea tuturor versantilor din zona. "Am constatat ca oricat ai urca, oricat de obosit ai fi dupa mers, in momentul in care ai ajuns in zona respectiva dispare oboseala, lucru care nu se manifesta pe alti versanti. Este vorba de o revigorare a functiilor fizico-chimice cu o rapiditate iesita din comun", declara Dumitru Stanica. 
           A doua faza a constat in testarea medicala. A fost adus un medic, care a verificat tensiunea fiecarui subiect care urca panta cu "ciudatenii". Testele medicale au fost reluate si pe o alta culme din apropiere, cu o inaltime aproximativ similara. Rezultatele au condus catre o singura concluzie: in zona cu pricina, exclusiv, se intampla ceva deosebit. Nu numai ca ritmul cardiac isi revine uluitor de repede, desi urcusul se face pe o panta abrupta, dar oamenii in varsta care au fost supusi testelor au declarat o stare de bine general cand stau in acel loc. 

4.Comoara blestemată din Râpa Diavolului



          La câţiva kilometri de satul Poiana Treistii din comuna Cosminele, judeţul Prahova, se află Râpa Diavolului, un loc pe seama căruia localnicii au creat o adevărată legendă. În vremuri străvechi, spun ei, preoţii daci făceau aici ritualuri şi invocau forţele naturii şi spiritele pentru ghidare şi protecţie. Legenda spune că duhuri necurate bântuie acum zona şi păzesc un adevărat tezaur din metale preţioase, pe care l-ar fi îngropat haiducii, punând asupra lui un blestem ca să nu poată fi găsit. Doar cel care se încumeta să doarmă în zonă poate primi în vis soluţia pentru accesul la această comoară. 



           Ciobanii locului vorbesc despre flăcări albastre care ard deasupra acestui loc în anumite nopţi ale anului. Cât despre cei care au încercat să dezgroape comoara, se spune că mulţi au înnebunit sau au rătăcit zile întregi, fără ţintă, fiind găsiţi la zeci de kilometri depărtare zgâriaţi, cu hainele sfâşiate şi privirea pierdută. Aceeași soartă au împărtăşit-o şi trei preoţi care au încercat, cu mult timp în urmă, să facă o slujbă de exorcizare a locului.



           Relatările celor care şi-au luat inima în dinţi şi au încercat să dezgroape comoara vorbesc despre apariţia unor duhuri înspăimântătoare cu cap de taur şi trup uman. Poveşti similare au şi cei care, din curiozitate sau pură întâmplare, şi-au pus cortul lângă Râpa Diavolului. Pe lângă viziunea duhurilor cu înfăţişare stranie, somnul le-a fost tulburat de foşnete, zgomote ciudate şi zgâlţâieli ale cortului.

5.Apa care izvorăşte doar înainte de Rusalii



             Sătenii din Stîrciu, un sat din comuna sălăjeană Horoatu Crasnei, susţin că în fiecare an, înainte de Rusalii, asistă la o minune. În locul numit “La Poiană”, la poalele munţilor Meseş, un izvor iese la suprafaţă doar înainte de Rusalii, iar apa izvorăşte doar câteva săptămâni.Sătenii susţin că în acea zonă,  între secolele XI – XIII, trăia o comunitate de călugări, iar apa care vine din acel izvor are calităţi binefăcătoare.Nimeni nu ştie de ce apa iese la suprafaţă doar înaintea sărbătorii Pogorârii Sfântului Duh. Bătrânii locului spun că în zona de unde ţâşneşte ‘Fântâna Leacului’ ar fi existat cu sute de ani în urmă o mănăstire, iar izvorul vine ca o binecuvântare de la Dumnezeu.Oficiali ai BOR nici nu confirma, insa nici nu infirma efectul tămăduitor al apei.Oamenii de stiinta afirma ca fenomenul poate avea şi explicaţii pur ştiinţifice: apa adunată în subteran în urma topirii zăpezilor din timpul iernii şi a ploilor abundente de primăvară.

6.Costeşti (Jud.Arges): locul unde spiritele aruncă cu pietre în localnici
                      
            Locul a devenit cunoscut in anul 1997, cand o familie de aici a raportat la politie faptul ca in fiecare seara casa este atacata de pietre, pe care nimeni nu stia cine le arunca. Cum politia nu a avut ce sa constate decat pagubele, familia respectiva a chemat preotul de care apartineau chiar in timpul unui astfel de atac. In timp ce acesta citea Moliftele Sfantului Vasile cel Mare, atacul a incetat, insa a reinceput la scurt timp. Intr-o zi, mobila din casa a inceput sa se miste dintr-o camera in alta, iar singura explicatie pe care oamenii au gasit-o a fost aceea ca pietrele sunt aruncate de o batrana decedata, care arunca cu pietre inca din timpul vietii, pastrandu-si acest obicei si dupa moarte.
             Oamenii au apelat la preotul paroh din Costesti care a tinut o slujba in casa lor chiar in timpul unei ploi de pietre. Pe durata slujbei, povestesc locuitorii, atacul a incetat, fiind insa reluat dupa slujba. La cateva zile, atacul s-a intensificat, fiind insotit de un alt fenomen straniu: in casa au inceput sa se miste piese de mobilier.

7.Balta Vrajitoarelor



             Pe data de 30 iulie 1990, pe când Cătălin Mancafa, un locuitor al Voluntariului, se afla cu vaca la păscut în pădurea de lângă “Balta Vrăjitoarelor”, a avut loc o altă întâmplare ciudată.
Iată cele povestite de Cătălin :
            "Era ora unsprezece dimineaţa şi brusc, am simţit o răcoare ciudată, iar atmosfera a devenit foarte apăsătoare. S-a creat un vacarm şi am văzut animalele şi păsările pădurii fugind înspăimântate. Vaca mea s-a luat şi ea după ele, iar eu am alergat după ea. S-a oprit în curtea bazei hipice care în scurt timp s-a umplut de animale sălbatice.Nici unul din animalele sălbatice nu se ferea de mine sau de îngrijitorii care ieşiseră din grajduri înarmaţi cu furci, neînţelegând ce se întâmplă. Animalele păreau că cer oamenilor ajutor. Pe moment am crezut cu toţii că va avea loc un cutremur, dar nu s-a întâmplat nimic deosebit.După vreo două ore, animalele s-au reîntors în pădure".In 1994, tânăra călăreaţă Dana Popa, pe atunci studentă la medicină veterinară, a plecat să se plimbe prin pădure, călare pe unul dintre ponei. Brusc, atunci când a ajuns în apropierea “Bălţii Vrăjitoarelor”, calul a devenit foarte nervos şi greu de controlat, deşi mai trecuseră pe acolo de zeci de ori.



           Speriată, Dana a descălecat, i-a dat jos calului şaua şi frâul, lăsându-l să se ducă singur în bază, pentru a preîntâmpina un accident atunci când călăreţii nu reuşeau să-şi stăpânească caii. În mod ciudat, calul a intrat în apă unde a început să se tăvălească, deşi întotdeauna când erau lăsaţi liberi o porneau în galop spre grajd.Fata a aruncat în el cu beţe şi bulgări de pământ, dar calul refuza să iasă.Tradiţia populară spune că locul unde se tăvăleşte un cal este un loc malefic.Calul a fost căutat peste tot,dar nu a mai fost găsit niciodată…
           În vara anului 1996 pe o căldură sufocantă, a început să ningă în plină vară pe un spaţiu de doar câţiva metri pătraţi.Ninsoarea a durat doar câteva minute.Cameramanul care filma repetiţia, a înregistrat fenomenul.Caseta cu acest material a fost prezentată la posturile de televiziune şi în prezent ea se află la ziaristul Miron Manega de la cotidianul “Naţional”.

8.Picturi ciudate in Biserica Domneasca din Targoviste 



          “In centrul acestei picturi murale din pronaosul Bisericii Mari de la Curtea Domneasca din Targoviste se vede o luntre argintie, cu ingeri… astronauti la bord… asemanarea cu o nava cosmica… ingerii de la bord purtind in jurul capului haloul mistic, o posibila casca de astronaut”(Arheologia viitorului ,cei ce ne privesc din stele -Ed. Bibliotheca, Targoviste,George Coanda).



9.Pădurea Radovan


             Pădurea Radovan, aflată în judeţul Dolj este străbătută de o şosea pe care au loc adesea accidente, deşi segmentul de drum este drept. După părerea localnicilor, există o singură explicaţie: şoferilor le apare în faţă "mireasa din Radovan", fantoma unei tinere îmbrăcată în rochie de mireasă, care îi terorizează şi pe cei care se plimbă noaptea în pădure.Legenda are mai multe variante. Unii spun că fantoma este a unei tinere care a venit din Moldova ca să câştige bani pentru familia ei, dar s-a spânzurat în pădurea Radovan crezând că este însărcinată, ceea ce ar fi însemnat o mare ruşine la vremea respectivă. Ca sinucigaşă, nu a fost înmormântată creştineşte şi nici rudele, care erau sărace, nu au putut veni să aibă grijă de mormânt, aşa că sufletul ei nu şi-a găsit liniştea.
            Alţi localnici spun că fantoma din pădurea Radovan este a unei tinere căreia i-a murit logodnicul chiar înainte de nuntă. Dupa ce l-a aşteptat îmbrăcată în rochie de mireasă, vestea morţii lui a făcut-o să se arunce într-o fântână, dar nici după moarte nu a încetat să-şi caute iubitul. Tocmai de aceea mireasa ar apărea doar în faţa maşinilor conduse de tineri necăsătoriţi.

10.Balea Lac - Intalnire de gradul III



              Totul a inceput in noaptea de 23 septembrie, in jurul orelor 0:00, atunci cand tehnicienii telefericului din zona au fost alarmati de aparitia unei bizare lumini rosii, de forma sferica, ce parea sa cuprinda intreg campul vizual. In acelasi timp, la cabana in care era incartiruit grupul de militari, fruntasul Ioan Doru a semnalat prezenta unei entitati, cu o inaltime estimata la aproximativ 2 - 2,5 metri, care se afla la circa 8 metri de cabana. Victimele, circa 20 de militari in termen, se aflau la locul incidentului pentru finalizarea unor lucrari de constructie.



           Totul a decurs circa 5-10 minute, atat lumina cat si entitatea disparand fara urma. In seara urmatoare, in jurul orei 21:45, sergentul Ioan Radu a remarcat aceeasi entitate, aflata la circa 20 de metri de cabana. Urmat de doi dintre colegii sai, sergentul s-a apropiat pana la 1-1,5 metri de enigmaticul personaj, comparat ulterior de catre martori cu un cosmonaut cu miscari greoaie, incercand sa il loveasca. Soldatii care il acompaniau pe sergent sustin ca in acel moment entitatea a scos un sunet asemanator cu cel al unui animal, iar Ioan Radu s-a prabusit, inert, la pamant.
            Cateva secunde mai tarziu, enigmaticul personaj s-a pierdut in noapte "executand salturi laterale ca si cand ar fi plutit pe deasupra pamantului", daca este sa ne luam dupa declaratiile celor doi soldati. Trebuie mentionat si faptul ca martorii au infirmat categoric prezenta unui urs sau a altui animal salbatic, mai ales ca vazusera, nu de putine ori, ursi carpatini. Sergentul Ioan Radu si-a revenit dupa circa 10 minute de resuscitari si nu isi mai amintea nimic de la momentul in care incercase sa atace entitatea.Dar evenimentele nu aveau sa se opreasca aici. In aceeasi noapte, soldatii au auzit cum cineva incerca sa deschida ferestrele, zgariind obloanele si rupand lanturile transversale cu care erau legate acestea. In zorii zilei, militarii au observat urme de zgarieturi adanci pe peretii cabanei, la o distanta de 10 centimetri una de cealalta, ca si cum o mana uriasa, cu patru degete, ar fi incercat sa rupa obloanele feresterelor. Inspaimantati, militarii au coborat la o cabana de langa Balea Cascada si nu s-au intors pana in 26 septembrie, atunci cand au fost insotiti de un ofiter inarmat. 
             Inainte de aceastea, martorii au apucat sa vada ca urmele din zapada nu erau altele decat cele ale celor trei soldati, nicio urma a entitatii nefiind vizibila.Cazul a fost investigat de armata romana si de mai multi ufologi fara a se ajunge la un rezultat cu privire la ceea ce s-a intamplat in acea seara.


Surse :


- www.libertatea.ro
- www.unica.ro
- www.2012en.ro
- www.skytrip.ro
- www.dli.ro
- www.descopera.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...